ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

Tehnički problemi

Da, ako se radi o izgradnji površine veće od 25m2. Za detaljne informacije obratite se nadležnom uredu za graditeljstvo.

Da, možemo osigurati kompletnu realizaciju projekta. Međutim, sve ovisi o složenosti projekta i ukupnom omjeru građevinskih / stručnih radova i proizvodima. Nismo građevinsko poduzeće, no jednostavne građevinske poslove možemo i sami izvesti.

U slučaju općina, proces ovisi o nekoliko čimbenika. Prije svega, projekt mora biti izrađen s jasnom namjerom i parametrima koje općine i gradovi moraju sami osigurati. Nakon toga potrebno je provesti javnu nabavu. Ako je naša ponuda prihvaćena, počet ćemo s internom obradom projekta.

Nakon toga slijedi postupak prihvaćanja izravno na mjestu realizacije projekta, naručivanje proizvoda i boja te postavljanje rokova. Tijekom cijelog razdoblja provedbe projekta investitor ima mogućnost pogledati elektronički građevinski dnevnik, a nakon svakog dana provedbe dostupne su i fotografije s mjesta provedbe projekta.

Nakon provedbe, projekt ćemo dostaviti zajedno s relevantnom dokumentacijom. Fotografirat ćemo mjesto provedbe i slike objaviti na našoj web stranici ili na društvenim mrežama. Nakon toga, mjesto će također dobiti svoju lokaciju na Google kartama.

Sigurnost i norme

Ako se igralište nalazi na javnom prostoru koje uključuje i škole i vrtiće, igralište mora biti izrađeno i ugrađeno u skladu s relevantnim europskim normama. Za dječja igrališta norma ima oznaku STN EN: 1176, za workout i fitnes opremu STN EN: 16630, a za parkour STN EN: 16899. Što se tiče područja antistresnih podloga, one spadaju pod normu STN EN 1177.

Potreba za antistresnim podlogama i vrstom podloge ovisi o kritičnoj visini pada (HIC) elemenata koji se nalaze na igralištu. Za dječje elemente općenito vrijedi da nema potrebe za antistresnom podlogom ako je HIC niži od 600 mm. Za kritičnu visinu pada između 600 i 3000 mm potrebna je antistresna podloga koja apsorbira udarce. Do 1000 mm, antistresna podloga može biti travnjak.

Za workout i fitnes elemente u slučaju kada su HIC vrijednosti manje od 1000 m, antistresna podloga može biti kamen / beton / asfalt. Za HIC vrijednosti između 1000 i 3000 mm potrebna je antistresna podloga koja apsorbira udarce. Do 1200 mm antistresna podloga može biti zemlja, a do 1500 mm travnjak.

Druge varijante antistresnih podloga su dunavski šljunak, frakcije 4/8, kora, pijesak, EPDM popločavanje i lijevani EPDM.

Preporučujemo varijante EPDM antistresnih podloga koje su najjednostavnije za održavanje, vizualno su zanimljive i prije svega najudobnije i najsigurnije.

Prije svega, pobrinite se da je igralište izrađeno u skladu s važećim europskim normama na temelju valjanog certifikata ili izjave o sukladnosti. Isto vrijedi i za naknadnu ugradnju igrališta na javnom prostoru. Ovdje je, međutim, potrebno poznavati zadane norme ili naloge inspektorata.

Radi sigurnosti korisnika, preporučujemo da se pravila korištenja prikažu na vidljivom mjestu, gdje je jasno napisano tko je ovlašteni korisnik igrališta i pod kojim uvjetima.

Kao održavatelj, morate izvršiti 3 vrste kontrole:
- običnu vizualnu - najmanje jednom tjedno (uklanjanje otpada, stakla i drugih opasnih predmeta)
- operativnu - jednom u roku 1-3 mjeseca - npr. zatezanje spojeva, provjera oštrih rubova,
površinska izloženost, dijelovi koji nedostaju, prekomjerno trošenje dijelova, kohezija
strukture itd.,
- glavnu (obveznu) - 1 godišnje - po potrebi promjena nekih dijelova igrališta. Kontrolu vrši ovlaštena osoba.

Kontaktirajte nas ako ste zainteresirani za glavnu godišnju kontrolu.

Jednostavno rečeno, to je najviša točka elementa na kojoj se može stajati, sjediti, ležati ili visjeti. Ako zamislite da dijete stoji u kućici s toboganom, tada je udaljenost tog dijela od tla kritična visina pada (HIC). U slučaju elemenata po kojima se može visjeti na igralištima izrađenima prema normi STN EN 16630, što su najčešće workout igrališta, oduzimamo 1 metar od kritične visine pada elementa. Ako zamislite da visite na prečki čija je visina 2,4 metra, tada je njena kritična visina pada 1,4 metra. Međutim, to se ne odnosi na dječje elemente izrađenima prema normi STN EN 1176.

Najveća dopuštena visina pada elemenata na javnim prostorima iznosi 3 metra.

Zaštitna zona elemenata ili antistresna površina je prostor na kojem ne smiju biti prisutni nikakvi predmeti, drugi elementi igrališta ili materijali koji ne ispunjavaju norme za antistresne podloge - poput drveća, klupa ili raznih oštrih predmeta. Zaštitne zone elemenata vrlo su individualne i izračunavaju se na temelju kritične visine pada elemenata koji se na njima nalaze. Također je važno može li korisnik kontrolirati svoje kretanje ili ne. Zbog toga se zaštitne zone smiju ili ne smiju preklapati.

Ako zamislite da dijete sjedi u vrtuljku, ljulja se ili spušta niz tobogan, dijete se ne može zaustaviti samo od sebe niti promijeniti smjer kretanja. Govorimo o kretanju koje kontrolira određena konstrukcija, a u tom se slučaju antistresne podloge ne smiju preklapati. To znači da se zaštitna zona drugog elementa ne smije nalaziti u zaštitnoj zoni vrtuljka.

U slučaju elemenata gdje dijete ili osoba koja vježba može kontrolirati svoje kretanje, na primjer balansna greda, prečka ili ljestve, zaštitne se zone elemenata tada mogu preklapati. U tom slučaju elementi dijele zaštitnu površinu s višom kritičnom visinom pada.

Općenito

Za odabir odgovarajućeg igrališta potrebno je znati područje na kojem će se nalaziti i kome će biti prvenstveno namijenjeno. Odgovarajuća vrsta igrališta ili sportskog terena odabire se ovisno o vrsti korisnika i o lokaciji. Općenito, najmlađi se žele igrati, stariji žele vježbati ili kretati se, a oni najstariji žele aktivno odmarati. Za malu djecu u dobi od 1 do 5 godina preporučujemo elemente za igranje, posebice kućice s toboganima, ljuljačke ili vrtuljke. Ovi elementi ujedno su i jedni od najpopularnijih.
Za nešto stariju djecu od 5 do 10 godina preporučujemo elemente za penjanje i ravnotežu jer djeci u ovoj dobi više nije toliko do igranja. Penjanje po užetu ili zidovima za penjanje pravi je izbor! Djecu stariju od 10 godina često ćete teško nagovoriti da posjete igralište. To više nije za njih. Prije ćete ih vidjeti kako se bave sportom na nogometnom, košarkaškom ili hokejaškom terenu. Naš OCTAGO MINI teren za mini nogomet vrlo je popularan.

Za adolescente svakako preporučujemo workout igralište ili jednostavnu workout konstrukciju, zid za penjanje ili vanjske KF sprave za snagu. Vježbanje s vlastitom težinom najprirodnije je i najsigurnije. Starija djeca viša od 140 cm također će zasigurno u tome uživati.

Za one najstarije, kao i za sportaše početnike nudimo fitnes sprave za kretanje koje su vrlo jednostavne za upotrebu i ne zauzimaju previše prostora.

Kao dodatak svakom sportskom terenu, svakako preporučujemo klupe za sjedenje i kante za otpad koji su važnim dijelom svakog urbanog prostora.

U slučaju prijave reklamacije, potrebno je prvo dokumentirati određeni nedostatak ili problem i sve potkrijepiti priloženom fotografijom ili snimkom, međutim, štetu je najbolje potvrditi osobno na licu mjesta. Osigurat ćemo mjesto oštećenja kako bismo spriječili uporabu i na taj način izbjegli rizik od ozljeda ili daljnjih oštećenja. Sljedeći korak ovisi o opsegu i uzroku oštećenja. U slučaju mehaničkog kvara na opremi, pružit ćemo vam punu naknadu za štetu u zakonskom roku.

U slučaju prijave reklamacije, potrebno je prvo dokumentirati određeni nedostatak ili problem i sve potkrijepiti priloženom fotografijom ili snimkom, međutim, štetu je najbolje potvrditi osobno na licu mjesta. Osigurat ćemo mjesto oštećenja kako bismo spriječili uporabu i na taj način izbjegli rizik od ozljeda ili daljnjih oštećenja. Sljedeći korak ovisi o opsegu i uzroku oštećenja. U slučaju mehaničkog kvara na opremi, pružit ćemo vam punu naknadu za štetu u zakonskom roku.

Da, možete. Donacije i programe potpore objavljuju kako državne, tako i privatne tvrtke. To su često potpore za zajednicu s manjim iznosom subvencije raspoređene na veći broj podnositelja zahtjeva. Što se tiče državnih potpora, one se ne objavljuju redovito i podliježu strogim kriterijima.


Možete ih pratiti ovdje: https://www.minedu.sk/sport/

U tom slučaju možete pratiti trenutne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava, obraćati se sponzorima kojima bi moglo biti zanimljivo vidjeti njihov logo na našim proizvodima ili se eventualno okrenuti participativnom budžetiranju.

Što se tiče samih proizvoda, rok isporuke je obično 3-5 tjedana. Rok uvelike ovisi o vrsti proizvoda, njegovoj veličini u smislu opsega i eventualnih rješenja po mjeri.

U sklopu izgradnje igrališta obično organiziramo otvaranje. To je sjajan način da pokrenete igralište i zainteresirate buduće korisnike. Organizacija ovakvih akcija ovisi o klijentu i potrebno nas je najprije kontaktirati.

Vašu ćemo poruku obraditi sljedeći radni dan. U međuvremenu možete skratiti vrijeme čekanja na odgovor čitajući zanimljive članke pod našom rubrikom BLOG.

Ako na nađoj stranici niste pronašli proizvod za sebe, ne odlazite. Zajedno se možemo dogovoriti oko proizvoda koji tražite. Javite nam što točno tražite i mi ćemo vam dati jasan odgovor jesmo li u mogućnosti isporučiti ili proizvesti takav proizvod. Samo nam napišite poruku ili nas nazovite.

Isporuka ovisi o vrsti proizvoda, no obično je rok 3-5 tjedana. Samo trajanje izvedbe ovisi o njenoj zahtjevnosti. Postavljanje workout igrališta na već pripremljenu površinu ne traje dulje od jednog dana.